De beste hunderasene for bønder

Det sies at hunden er menneskets beste venn, og på mange måter stemmer dette. En godt trent hund er gull verdt. For mange mennesker er den faktisk en nødvendighet. For bønder kan en lydig og trofast hund være verdens mest effektive arbeidskollega. Det er spesielt i sauenæringa at gjeterhunder er ettertraktet. En gjeterhund er sjefen i flokken. De passer på, holder alle samlet og dyrene forholder seg roligere. På en god dag kan en godt trent gjeterhund gjøre minst ti personers arbeid. En vokterhund og gjeterhund i kombinasjon gir bedre beskyttelse mot angrep fra rovdyr. Hvilke hunderaser egner seg egentlig best?

shutterstock_280717715Den perfekte brukshunden

Border Collie er avlet spesielt for gårdsliv og sauegjeting. Disse vakre hundene er intelligente, intensive og smidige. En Border Collie har også arbeidsvilje av stål. Border Collie er en ypperlig gjeterhund som passer flokken sin varsomt og nøye. Uten tvil et godt valg for en bonde. Organisasjonen Norsk Sau og Geit holder årlige gjeterkonkurranser. I år var det Border Collien L. Kess som stakk av med seieren. Rasene Working Kelpie og Australsk fårehund kan også være et glimrende valg. Disse hundene er besluttsomme, effektive og gjeter dyr med en svært unik teknikk. Lyst til å vite mer? Les mer på onkelsgaard.no. Hvilken hunderase er den perfekte for deg?

Bondens beste valg

Det sies at hunden er menneskets beste venn, og det stemmer godt. For bønder er det viktig å velge en ny arbeidskollega med omhu. En gårdshund skal være utholdende, lydig og intelligent med sterke flokkinstinkter. En god gjeterhund gjør uvurderlig arbeid og sparer bonden for tid, penger og unødvendige utfordringer. Hunderasene Border Collie, Working Kelpie og Australsk fårehund er populære gjeterhunder og et godt valg for mange bønder. Disse hunderasene er kjent for sin smidighet, utholdenhet og unike gjeterteknikker. De er også flotte familiehunder. Hvis du drømmer om en ny arbeidskamerat, velg en av de tøffeste gårdshundene. Da har du sikret deg en god kollega i mange år.